Site Overlay

Blog

Jobevent (Fieldside) 26 maart 2022

(jaarlijks evenement)

Fieldside is een bedrijf met verschillende competentiecenters die samenwerken in hun specialisatie om het succes van klanten te garanderen. Fieldside heeft drie fases namelijk Think, Shape en Care.

Bij het onderdeel Think gaan ze het bepalen van de strategie. Dit gebeurt op basis van de plannen in de toekomst, noden en wat er nog beter kan.

Shape is het ontwikkelen en technisch bekijken van de gepersonaliseerde oplossing. In deze fase integreren ze hun oplossingen binnen het bedrijf van de klant.

Care is de laatste fase waarin dat ze oplossing zullen lanceren en indien gevraagd gaan onderhouden in de toekomst.

Het jobevent is gestart met een algemene introductie over het bedrijf en welke bedrijven en brands er bestaan binnen Fieldside. Deze werd gegeven door Pascal Van Meerbergen. Hij is al bijna drie jaar actief bij Fieldside als managing partner. Hiervoor heeft hij een eigen zaak gehad en bij verschillende bedrijven aawezig geweest als freelancer.

Deze is later gestart dan voorzien omdat veel mensen nog niet aanwezig waren die zich hadden ingeschreven. Als de introductie afgelopen was, kon iedereen een gesprek gaan voeren met de aanwezige bedrijven en brands. Deze speeddates werden gecommuniceerd door Saskia De Maeyer en Sandra Noé. Saskia De Maeyer werkt al bijna twee jaar bij Fieldside als HR specialist. Sandra Noé werkt al bijna drie jaar bij Fieldside als partner – coordinator. Zo kon iedereen kennismaken en bekijken of er wederzijdse interesse was of het toch anders was. Als er bedrijven of brands waren waar niemand aanwezig was gingen zij op zoek naar aanwezige die eventueel een babbel zou willen doen met hun. Nadat alle gesprekken afgelopen waren was er nog een casual gesprek gepland voor iedereen met een hapje en drankje.

Indien er een bedrijf en persoon een tweede gesprek wouden vastleggen dan kon dit op het einde of tijdens een gesprek.

Introductie Fielside
Eerste gesprek bij Exitas

Infosessie Traineeships (Axxes)16 februari 2022

(jaarlijks evenement)

Axxes IT Consultancy is een bedrijf dat gevestigd is in Antwerpen, Gent en Brussel. Het is een full – service IT consultancy organisatie, wat wilt zeggen dat ze verschillende services aanbieden op verschillende vlakken. Van Software Development tot Project Management en nog veel meer.

Doordat er nu veel studenten stage hebben zijn er verschillende evenementen online zodat we niet op locatie moeten gaan. Ik had ervoor gekozen om mij in te schrijven voor de eerste infodag zodat ik meteen kon kijken of het iets voor mij was of ik verder ging zoeken.

Tijdens de infosessie kregen we eerst informatie over het bedrijf en wat het bedrijf doet. Daarna was er informatie over het opleidingstraject, hoe hun aanpak is en hoe het programma zou verlopen. Deze informatie werd gegeven door Quinten Kennis. Quinten is al bijna 3 jaar actief bij Axxes binnen de groep van recruitment. Eens deze klaar was, kregen we een overzicht van de carrièremogelijkheden die er mogelijk zijn na het afronden van de Traineeship. Als laatste kregen we verschillende cases met hun verloop van begin tot einde. Deze werd gegeven door een werknemer die nog maar recent was afgestudeerd en dus nog nieuw was in het bedrijf. Eens het formele gedeelte klaar was konden we via de applicatie Wonder spreken met de verschillende personen die aanwezig waren. Omdat er twee Traineeships zijn voor infrastructuur en software, waren er in Wonder ook twee groepen gemaakt.

Angular student day 3 december 2021

(jaarlijks evenement vanaf 2016)

https://ng-be.org/angular-student-day

Angular stunt day is een evenement van NG-BE dat één dag duurt en bedoeld is voor studenten. Tijdens deze dag kregen we een professionele workshop van Angular gegevens door twee gastsprekers uit Wenen die al verschillende jaren ervaring hadden. Aangezien het evenement een hele dag duurde was er ook eten en drinken voorzien voor iedereen.

Wat is Angular?

Tijdens de workshop kregen we verschillende opdrachten. Voor elke opdracht kregen we informatie die we nodig hadden in de opdracht. Het doel was om uiteindelijk een bibliotheek te maken.

Persoonlijk dacht ik dat dit niets voor mij zou zijn aangezien ik niet graag programmeer maar stelde me toch open. Tijdens de start van de workshop kon ik niet goed volgen en liep ik eventjes achter. Maar na het extra opzoekwerk was ik toch mee met de rest. Bij iedere opdracht begon ik het steeds leuker te vinden. Achteraf heb ik de oefening nog helemaal afgewerkt aangezien deze niet was afgeraakt. Technisch heb ik veel bijgeleerd en is mijn interesse in programmeren terug ontstaan omdat het makkelijker ging als ik dacht.

Hieronder vindt u de link naar de opdrachten.

https://github.com/BioPhoton/angular-basic-ws

Op diezelfde dag was er ook een conferentiedag voorzien voor bedrijven. Dit was een kans om met bedrijven te gaan praten over de toekomst. Gelukkig voor mij was er een bedrijf aanwezig waarin in al een tijdje ben interesseert. Met hun kon ik gedurende de pauzes praten over hun bedrijf. Daarnaast kreeg ik antwoorden op al men vragen.

Als het evenement gedaan was kreeg iedereen nog een zak met allemaal leuke spulletjes als aandenken aan het leuke evenement.

Ik zou het zeker opnieuw doen aangezien het heel interessant was maar toch uit mijn comfortzone was. Ik ontdek graag nieuwe dingen om te kijken of er een bepaalde interesse ontstaat of het echt niets voor mij is. Ik zou het iedereen aanraden om eens uit je comfortzone te gaan en nieuwe dingen te leren ontdekken. Je weet nooit of er toch ergens een interesse is die eventueel kan groeien.

Hieronder vindt u enkele foto’s van de goodiebag.

BLINGathon 13 & 14 november 2021

https://northsearegion.eu/bling/news/registration-for-blingathon-1314-november-is-open/

(jaarlijks evenement)

BLINGathon is een hackathon van 2 dagen waar we in groepjes strijden tegen elkaar in het zoeken naar oplossingen waar blockchain aanwezig is. In totaal zijn er meer dan 140 deelnemers wat leidt tot 32 teams. De deelnemers komen uit verschillende landen. De landen zijn België, Nederland, Duitsland, Zweden, UK, USA, Luxemburg, Australië, India, Argentinië, Dubai en Saoedi-Arabië. Voor de uitdagingen kon men kiezen uit vijf onderwerpen, namelijk energy, transport, verifiable credentials, e-Voting en tokens.

Tijdens het evenement moesten we per groepje met ons toegewezen onderwerp een oplossing zoeken met blockchain. We kregen eerst een algemene uitleg en konden hierna starten met een idee en de uitwerking hiervan. We hadden van de organisatie ook een overlevingsbox gekregen met allerlei verschillende leuke dingen in zoals eten en koffie. Tijdens dit proces konden we op elk moment feedback vragen aan de aanwezige lectoren. De lectoren die aanwezig waren hebben allemaal ervaring met blockchain. Natuurlijk was er ook iemand aanwezig van het event zelf die ons ook advies kon geven op een andere manier.

Tijdens de eerste dag waren we vooral bezig met de denkfase en schetsen te maken voor de uitwerking. Zodat we de dag erna het praktische gedeelte konden doen. Doorheen de dag konden we door twee opdrachten een plaats in de finale bemachtigen. De eerste opdracht was een bom ontmantelen maar hierin waren we niet geslaagd. De tweede opdracht was een quiz maar door de vragen en de slechte verbinding hebben we deze helaas ook niet gewonnen. Na het avondeten hebben we ons ontspannen door een karaokeavondje te houden. Als verrassing kregen we nog een NFT van het evenement.

Wat is een NFT? Een NFT is een non-fungible token. Het zijn stukjes digitale inhoud die zijn gekoppeld aan een bepaalde blockchain. Vaak zijn het afbeeldingen die je online bewaard en kunt verkopen indien je dit wenst.

De tweede en laatste dag hebben we het praktische deel afgerond. Toen alles ingeleverd was, moesten we vol ongeduld wachten op het resultaat. Helaas zijn we niet in de finale geraakt.

Persoonlijk zou ik iedereen aanraden om aan een hackathon mee te doen. Omdat een hackathon verschillende onderwerpen en doelen kan hebben, is er voor ieder wel een hackathon waarin de persoonlijke interesse kan vallen. Het is ook een leuke manier om nieuwe mensen te leren kennen en dingen op een andere manier te zien. Iedereen heeft een eigen mening en kijk op een bepaald iets. Door te praten en te overleggen kunnen er fantastische oplossingen ontstaan.

Ik had dus gekozen voor een hackathon met het onderwerp blockchain omdat dit binnen mijn opleiding valt en het in mijn interessegebied ligt.

Hieronder vindt u enkele sfeerbeelden.

Geen beschrijving beschikbaar.
Opdracht overlopen en zoeken naar een oplossing.
NFT uitreiking.
Pizza als avondeten.
Ontspanning tijdens de avond.

Oracle webinar with Evosys 28 oktober 2021

Wat is nu juist een webinar? Het is een combinatie van twee woorden, namelijk ‘Web’ en ‘Seminar’. Het is dus een evenement dat online op het internet plaatsvind waarbij het publiek via een livestream kunnen meekijken.

Tijdens de webinar, kregen we een overzicht van de innovatie gedurende de tijd. De eisen van consumenten veranderen voortdurend. Daarom moeten bedrijven steeds de behoeften en verwachtingen van de consumenten opvolgen en voorblijven. Dit leidt tot een belangrijke relatie met de leveranciers. We kregen ook verschillende cases te zien waardoor we een beter zicht kregen over hoe de oplossing tot stand was gekomen.

De webinar duurde ongeveer 45 minuten. De sprekers waren Abbas Ali, Vikas Surani en Lionel Albert.

Abbas Ali is een SCM Business Solution Leader bij Evosys. Vikas Surani is cloud transformation Director bij Evosys en werkt hier al bijna 11 jaar. Daarvoor heeft hij gewerkt als data analist.

Lionel Albert is SCM Business Solution Director bij Oracle. Hij werkt al bijna 26 jaar bij Oracle. Doorheen de jaren heeft hij verschillende functies gehad waardoor hij een all round profile heeft.

Persoonlijk zou ik dit niet meer opnieuw doen. Ik vind een webinar te passief om geconcentreerd te blijven. Aan het einde kan je pas vragen stellen waardoor doorheen het event je de vragen moet onthouden of opschrijven en luisteren naar wat ze vertellen. Het lag ook niet in mijn interessegebied waardoor het al moeilijker was om te volgen. Het zou eerder voor personen zijn die veel met Oracle werken en hier dus een interesse voor hebben. Ik zou ook liever iets actiever doen of live zo een event meemaken wat volgens mij nog een andere ervaring is.

Hieronder vindt u de webinar.

https://videohub.oracle.com/media/Oracle+webinar+with+Evosys+on+demandA+Leverage+suppliers+to+accelerate+innovation+and+time+to+market/1_qqfkenw0?elq_mid=204143&sh=2426091226091312060708162311013436&cmid=WWMK210604P00105C0001

Young Potential Classes (Orbid) 19 oktober 2021

(Jaarlijks evenement)

Door de hedendaagse maatregelen met corona, zal het evenement online plaatsvinden. Deelnemers moesten zich vooraf inschrijven en een onderwerp kiezen om een infosessie van te krijgen. De deelnemers waren allemaal studenten die binnenkort zullen afstuderen en dus op zoek zijn naar een job.

We konden kiezen uit AI & Machine Learning, zakelijke applicaties bouwen via Power Platform en de nieuwste cloud-oplossing van Microsoft. Ikzelf heb gekozen voor zakelijke applicaties bouwen via Power Platform, aangezien dit aansluit bij een module die ik momenteel volg. De workshop werd gegevens door twee werknemer die in het cloud gedeelde actief zijn. We kregen 3 cases die van relatief makkelijk naar moeilijk gingen. Voor de cases moesten we een oplossing zoeken waarin cloud applicaties aanwezig zijn. Aan het einde van de workshop heb ik kennis en ervaring opgedaan die me zal helpen in de toekomst.

De meeting op teams start om 17.30 uur met HR-skills voor toekomstige consultants, daarna om 18 uur volgt de gekozen sessie want in mij geval zakelijke applicaties bouwen via Microsoft Power Platform was. Hier kregen we een uitleg over wie de persoon was en hoe zijn werk eruit ziet. Na de theorie hebben we twee cases behandeld van klanten die in de praktijk gebruikt worden. Op het einde van elke sessie is er een Q&A georganiseerd, zodat we op al onze vragen een antwoord krijgen.

Via onderstaande link kunt u de presentaties en opnames van het evenement raadplegen.

https://www.orbid.be/home/young-potential-classes/herbeleef

NXT.UP (In The Pocket) 5 oktober 2021

(Jaarlijks evenement)

Tijdens de stagemarkt heb ik een gesprek gehad met In The Pocket. Dit was een aangenaam gesprek, maar veel over het bedrijf en de mogelijke stage wist ik nog niet. Omdat het moeilijk is om op zo een korte tijd alles uit te leggen, organiseren ze voor iedereen die een speeddate gehad heeft een evenement. Dit evenement doen ze ieder jaar om hun geselecteerde stagiaires op één dag alle informatie te geven over het bedrijf en stages.

Dinsdag 5 oktober is de dag dat The Pocket al de potentiële stagiairs uitnodigt op kantoor voor de nodige informatie mee te delen. Hier kregen we eerst van Frederik De Bosschere een uitleg wat er allemaal op het programma stond en wie er zou gaan spreken en over wat ze zouden praten. Frederik de Bosschere werkt al bijna 7 jaar bij In The Pocket als Tribe lead.

Daarna begon het evenement met uitleg over wie of wat is In The Pocket en wat de noden en wensen zijn van het bedrijf. Dit werd ons allemaal vertelt door de CEO & Co founder van In The Pocket namelijk Jeroen Lemaire.

Als laatste was Caro Demaecker aan de beurt, haar functie binnen het bedrijf is Talent Recruiter. Zij gaf meer uitleg over hoe de stage zou verlopen en hoe ze zelf in het bedrijf gekomen is.

Tijdens een voorgaande mail die we gekregen hadden voor ons in te schrijven, moesten we een workshop kiezen. We hadden keuze uit strategie, ontwerp, web en Cloud. Aangezien er nergens bijstond waarom we dit moesten kiezen had ik gekozen voor Cloud omdat ik dit een interessant onderwerp vindt.

Nadat de algemene bespreking klaar was, werden we allemaal naar onze gekozen workshops gebracht. Hier kregen we informatie over hoe cloud wordt gebruikt in hun bedrijf. Na de informatie hebben we als groep voor verschillende opdrachten een oplossingen proberen te zoeken. Bij het einde van de workshop hebben we alles overlopen en kregen we informatie over het verder verloop richting een stage. Hierdoor werd het evenement technischer omdat er met verschillende cases gewerkt werd en iedereen kon bijleren.

Elke workshop had een opdracht die we konden maken en indienen als je een stageaanbod wou krijgen bij In The Pocket. Toen elke workshop gedaan was, was er een klein feestje.

Op het feestje kregen we iets te drinken, er stond frisdrank maar ook Jupiler voor de mensen die niet meer moesten rijden. Aangezien het al laat was, was er ook iets te eten voorzien namelijk pasta met verschillende soorten sausen. Terwijl we konden genieten van een drankje en pasta werd er muziek gespeeld en wast dit een goeie afsluiter van een geslaagde en informatieve dag.

Tijdens evenement van bedrijven die georganiseerd worden door het bedrijf zelf, zijn nog anders als een algemeen jobevent. Omdat je nog dieper ingaat op het bedrijf en meer inzicht kan krijgen over hoe ze werken en hoe de cultuur is. Zeker een aanrader voor studenten of eerst zo nog extra informatie te verzamelen voor ze een keuze gaan maken.

Stagemarkt Howest 16 september 2021

(Jaarlijks evenement)

Op donderdag 16 september 2021 vindt de Howest-stagemarkt plaats voor IT-studenten. Dit evenement is ieder jaar om de studenten te helpen voor hun op weg te helpen voor een stage.

Dit evenement start om 13 uur, ervoor krijgen we nog uitleg over hoe de stage werkt en de bachelorproef. We konden via het online platform speeddates reserveren met bedrijven voor te kijken of er een samenwerking mogelijk is voor een stage. We konden uit 130 bedrijven kiezen waardoor je kon kiezen voor een persoonlijke interesse of kon gaan luisteren voor nieuwe uitdagingen.

Als gesprekken goed verlopen, is er een kans op een vervolggesprek en een stage. Door de bedrijven op te zoeken en te volgen op sociale media, zie je ook als er evenementen zijn en je deze eventueel kan bijwonen.

Persoonlijk zou ik dit soort evenementen aanraden aan studenten die binnenkort op de arbeidsmarkt komen. Op deze manier kan je verschillende bedrijven leren kennen en een kort gesprek doen en kijken of er wederzijdse interesse is of het geen match is. Ik zou het zeker opnieuw doen aangezien ik mijn stagebedrijf hierop heb leren kennen. Als ik dit niet gedaan had, had ik het bedrijf nooit leren kennen.

Ontstaan caroarnouts.be

Hedendaags is het moeilijk om jezelf te onderscheiden van andere mensen. Daarom ben ik op onderzoek gegaan naar een unieke manier om mezelf, mijn vaardigheden en interesses aan de wereld te tonen. Verschillende ideeën kwamen in men hoofd, maar bij elk idee waren er voor- en nadelen.

Een website lanceren leek mij een goede en toffe manier om dit allemaal te kunnen tonen. Uiteraard wou ik geen standaard website die mij opnieuw niet onderscheidt van de rest, daarom breng ik een eigen touche aan op mijn website. Aangezien ik niet van een blanke website wou beginnen heb ik hulpmiddelen gezocht om tot een mooi resultaat te komen.

Ik wens u alvast veel leesplezier en geniet ervan!

Bij verdere vragen kan u mij steeds bereiken via sociale media of via mail.

Copyright © 2022 . All Rights Reserved. | Chique Dark by Catch Themes